Maden Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir?




Maden Suyu Nedir?

Çözünmüş halde içinde mineral ve gaz bulunduran kaynak sularına maden suyu adı verilir. Bu şifalı yeraltı suları geçmişten günümüze hemen hemen her çağda kullanılmıştır. Topraktaki azalan mineral seviyesinin sebzelere etkisi, tabii sebze - meyve tarımı yerine genetik olarak işlenmiş tohum kullanılarak tarım yapılması ve dünyada bazı şehirlerde içme suyu şebekelerinin giderek kirlenip mikroplandığı şüphesi sebebiyle, özellikle Batı'da her geçen gün maden suyu tüketimi artış gösteriyor.Sağlıklı olmasının yanında güzellik ve gençlik verici özelliğinden de faydalanıyor insanlar.

Maden Suyunun Faydaları:

  • Genelde yemek yedikten sonra hazmın kolaylaşması için tüketiyoruz.Ancak maden suyunun bilmediğimiz daha birçok faydası var.
  • En önemli özelliği magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller açısından zengin olmasıdır.
  • İnsan beyni üzerinde olumlu yönleri vardır.Bunun yanı sıra sinir sistemi sağlığını koruyan bazı mineraller içerir.Bu minerallerin eksikliği bazı sorunlara yol açabilir.
  • Maden suyu aynı zamanda yan etkisi pek olmayan nadir besinlerden biridir.
  • Kalsiyum açısından zengin olduğundan kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Vücutta yağ oranını düzenler.Kilo vermek isteyenler için önemli bir su olmasının yanında bunun tam tersi kilo almak isteyenler için oldukça önemli bir sudur.
  • Herhangi bir nedenden dolayı kan basıncında meydana gelen dalgalanmaları giderebilir.
  • Vücutta asit seviyesini dengeler.
  • Fiziksel canlılığı sağlar.
  • Zihinsel uyanıklılığı artırır.
  • Cilt sağlığı için önemli olan silika parçacıkları da içermektedir. Silika cilde doğal bir parlaklık ve güzellik katar. Aynı zamanda ciltte meydana gelebilecek, kararma koyuluk, akne ve bu benzer sorunları giderebilir. Bunun yanında cildin esnekliğini korur ve nemlendirir.
  • Vücutta meydana gelen hafif ağrıları dindirebilir. Özellikle sindirim siteminde meydana gelen şişme ve hazımsızlıklardan kaynaklanan ağrıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.
  • Maden suyu saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini ve sağlıklı kalmasını sağlayabilir. Bazı saç bakımı şampuanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Saçlara parlaklık verir. Bunun dışında kafa derisinde Phseviyesini dengeleyerek, saçların dökülmesini engelleyebilir.

Peki Bu Kadar Faydası Olan Bir İçeceğin Zararı Yok mu ?

“Her şeyin fazlası zarar” diye boşuna demiyorlar.Maden suyununda elbette aşırı tüketimi bazı sorunlara sebebiyet verebilir.

Günlük maden suyu tüketiminde 10 litreye çıkarsanız, bu durumda su zehirlenmesi denilen durum ortaya çıkabilir. Çünkü alınan suyun vücuttan atılması gerekiyor. Vücut su atarken aynı zamanda sodyum kaybına uğruyor. Yaşamsal bir element olan sodyum, vücutta azaldığında hiponatremi denilen tablo ortaya çıkabiliyor. Yani sodyum azalmasına bağlı olarak ölüme kadar gidebilen bir durum yaşanabiliyor. İnsanlar günde 10 litre maden suyunu ya da suyu genellikle içmezler. Ancak şizofren kişilerde bazen bu durum görülebiliyor. Sürekli bazı şeyleri tekrarlama eğiliminden kaynaklanabiliyor.

Peki Ne Kadar Tüketmeliyiz ?


İnsanlar günde en az 1 litre maden suyu içmelidir. Özellikle kahvaltıdan önce yarım litre, akşam yarım litre tüketilmesi uygundur. Öğünlerden önce tüketilen mineralli su aynı zamanda tokluk hissi vermektedir. Yemeklerle içildiğinde gıdaların içindeki minerallerin emilimini kolaylaştırıyor. Yemekten sonra içildiğinde ise, besinlerin sindirimine yardımcı oluyor. Yaz aylarında havanın sıcak olduğu zamanlarda günlük tüketimin 2,5 litreye çıkarılması tavsiye edilmektedir. Çünkü terle birlikte vücuttaki mineral kaybı daha fazla olmaktadır.

Özellikle kadınlara küçük bir tavsiye maden suyunu tonik olarak yüzünüze kullanırsanız berrak,duru,temiz ve genç bir görünüme sahip olacağınızı göreceksiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Oktay Sinanoğlu Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Kına Nedir? Kınanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Bionluk Nedir? Nasıl Çalışır?