Vazelin Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Vazelin Nedir?

Ham petrolden elde edilen, açık renkli, macun kıvamında bir tür mineral yağ. En önemli özelliği nemlendirici etkiye sahip olmasıdır. En çok çatlayan, kuruyan ellere sürülür. Ayak topuklarındaki sertleşmelere de oldukça olumlu etkisi vardır. Kullanımı da oldukça basittir. Hafif ıslatılmış bölgeye vazelin sürüldüğünde etkisini anında fark edeceksiniz. Yumuşak ve çabuk kırılan tırnaklara vazelin kullanırsanız tırnaklar nemlenir ve çok daha güçlü olur. Vazelinde bozulma olmadığından merhemlerin kullanımında da oldukça tercih edilen bir üründür.

Vazelinin Faydaları:


  • Çatlamış veya sertleşmiş dirseklere, ayak topuklarına vazelin sürülebilir. Bu bölgelere masaj yaparak yumuşamasına yardımcı olur.
  • Dağınık görünen kaşların üzerine vazelin sürülür. Kaşlar kaş kalemiyle tarandığında güzel bir görüntüye kavuşur.
  • Saç uçlarına sürüldüğünde saçlardaki elektriklenmenin önüne geçmiş olursunuz.
  • Tırnaklarınıza sürdüğünüzde tırnak çatlamasını engeller ve hoş tırnaklara kavuşursunuz.
  • Parfümün kalıcı olması için sıkacağınız bölgeye az miktarda vazelin sürebilirsiniz.
  • Çatlak dudaklarınıza vazelin sürün. Bu şekilde dudaklarınızı nemlendirmiş olursunuz.
  • Elleriniz için de vazgeçemediğiniz bir nemlendirici özelliğine sahiptir.

Peki Faydası Olanı Vazelinin Zararı Var mı?
Yapılan araştırmalar sonucunda şimdiye kadar vazelinin zararlı olduğuna dair bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Ancak gözle temasından kaçınılması gerekir. Bir de yağlı bir cilt tipine sahipseniz vazelin sizin cildinize uygun olmayabilir. Çünkü sivilce sayısında bir anda artış gözlemleyebilirsiniz. Makyaj temizliğinde de vazelin kullanımı çok tavsiye edilmez. Vazelin su da parçalanmaz. Bu nedenle göz üzerinde genellikle bir tabaka bırakır. Bu da göze sürülen kalem ve rimelin akmasına neden olur. Ortaya çıkan görüntü de birçok kadının sinirini bozar. Yani siz siz olun makyaj temizlemek için vazelini tercih etmeyin

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Oktay Sinanoğlu Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Kına Nedir? Kınanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Bionluk Nedir? Nasıl Çalışır?