GÜLLERİN RENKLERİNE GÖRE ANLAMLARI

GÜLLERİN RENKLERİNE GÖRE ANLAMLARI



Bazı duyguları ifade edebilmek için çiçekleri özelliklede gülleri kullanırız. Karşınızdakine “seni seviyorum” veya “seni üzdüm” gibi söyleyeceğiniz bence çok güzel bir yol. Peki aldığınız bu güllerin renklerine göre bir anlam ifade ettiğini biliyor muydunuz? Gelin bu konuya bir göz atalım.
Jack Goody “Çiçeklerin Kültürü” anlamı kitabında, çiçeklere anlam yüklemenin Doğu medeniyetleri ile başladığını ama anlamların değişimlere uğradığını söylüyor. Ama yine de bazı anlamların evrensel olarak kabul görüldüğünü ekliyor. Çiçekler yoluyla konuşmanın Persler ile başladığı düşünülüyor. Osmanlı haremindeki okuma yazma bilmeyen kadınlar da bu dili iletişim kurmak için kullanırlarmış.

Beyaz Güllerin Anlamı:


Saflık, Sır, Masumiyet, Saygı, Değerlilik

 Bir çoğumuza beyaz renk ne ifade ediyor diye sorduğumuzda muhtemelen ortak bir yanıt alırız. Saflık, temizlik…En eski gül çeşitlerinden biri olan beyaz gül hem eski hem modern medeniyetlerin en gözde çiçeklerinden biri olmuştur. Beyaz gül masumiyetin, sadakatin ve saflığın mükemmel bir amblemidir. Belki de gelinlerin beyaz gelinlik giymeleri bundandır. 

Beyaz güller akıllara getirdiği sağlıklılık ve kutsiyet ile evlilik seremonilerinin vazgeçilmezidir. Escimo (zarif, küçük ve neredeyse saf beyaz bir gül) çok hoş bir görünüşe sahiptir ve güzel bir şekilde açılır. Bianca (diğer bir saf beyaz gül) herhangi bir gelini en çok memnun edecek güllerden biridir. Bu orta büyüklükteki gül yuvarlak goncalara sahiptir ve buket güzel bir stile kavuşturur. Vendela gül yapraklarının aldığı en zarif biçime sahiptir. Orta büyüklükteki bu gül fildişi beyazı ile görenlerin nefesini kesecektir. 

Kırmızı Güllerin Anlamı:


Aşk, Saygı, Cesaret, Tutku, Takdir, Tebrik

 Kırmızı denince hemen akla aşk, tutku gelir. Çiçeklerin dili ortaya çıktıktan sonra tarih boyunca ilk anlamı hep aşk olmuştur. Kırmızı gül de aşk demektir tutku demektir. Tek bir gül “seni seviyorum” anlamı taşır. Sadece aşk, tutku demek değil cesaret ve tebriğide ifade eder. 
Kırmızı gül çeşitleri arasında kırmızı kardinal, koyu kırmızı, mis kokulu Mr. Lincoln ve ateş kırmızısı çay gülü Madame Delbard vardır. Cara Mia da çiçek tasarımcıları için vazgeçilmez ateş kırmızısı güllerden biridir. 

Pembe Güllerin Anlamı:


Mutluluk, İncelik, Romans, İmrenme, Tatlılık, Teşekkür

 Şimdi de gördüğümüzde içimizi kıpır kıpır eden pembe renge gelelim. Açıktan koyuya kadar geniş bir yelpazesi olan pembe güller neşe, mutluluk, minnettarlık ve imrenme anlamlarına gelebilir. Gelin aranjmanlarında sıklıkla rastlanan pembe güller teşekkür veya tebrik buketleridir. Güllerin kızların yanaklarının kızarmasını akla getirdiğini düşünürsek bu çiçeklerin almak ve vermek için neden tercih edildiği hemen anlaşılabilir. 

Pembenin birçok tonu var. Ve her ton kendi içinde bir anlam ifade ediyor. En solgun pembe nezaketin, neşenin ve inceliğin işaretidir. Gelin pembesi muhteşem solgun pembe floribundadır. Uzun yaşar ve çok hoş bir kokuya sahiptir. Açık pembeden normal pembeye kadar olan güller sempati ve imrenmeyi ifade edebilir. Leydi Diana bu duyguları anlatmak için en güzel açık pembe güldür. Laser ve Diplomat gibi koyu pembe güller bir başkasının hayatınıza dahil olmasından dolayı ne kadar mutlu olduğunuzu göstermek için mükemmel bir seçimdir.

Sarı Güllerin Anlamı:


Arkadaşlık, Önemseme, Hoş Geldin, Neşe

 Şimdide sırada sarı renk güller var. Her ne kadar sarı gül Alman Kültürü’nde ihanet ve ölen aşkın sembolü olmuşsa da daha geleneksel olarak arkadaşlığın ve mutluluğun ifadesidir. Fosil kayıtlarına göre yaygın bir gül olan sarı güller Orta Doğu’da 1700lü yıllarda keşfedilene kadar aslında bilinmiyordu. O zamandan sonra bahçelerin ve buketlerin en favori çiçeklerinden olmuştur. 
Bu altın renkli gülü hasta bir arkadaşınıza gönderebilirsiniz. Sarı güller ayrıca yeni anne olanlara, taze nişanlılara ve renkli bir minnettarlık göstermek istediğiniz kişilere verilebilir. İhtişamlı sarı güllerde bazıları şunlardır: hafif kokulu ve koyu sarı renkteki Gold Strike, uzun süre yaşayan Aslsmeer Gold ve çok özel arkadaşlara gönderebileceğiniz turuncu sarı kombinasyonlu Rhumba…

Turuncu Güllerin Anlamı:


Arzu, Heves, Gurur

Kırmızı gül dedik aşk, tutku ; sarı gül dedik arkadaşlık. Turuncu renk güllerde bu iki gülün ortası aslında. Yani Turuncu güller coşkundur, şendir ve verilen kişiye büyülenmeyi ifade eder. Kim bu cazibeli, ateşli çiçeklerle büyülenmez? Romantik ve büyüleyici bir gün batımının tüm renklerini barındırır. İster saf turuncu Lambredo olsun, ister parlak turuncu, uzun yapraklı Fire King, ister solgun Pareo turuncu güller kesinlikle sizi cezbeden herhangi birini memnun edecektir. 

Mavi Güllerin Anlamı:


Elde Edilemez

 Mavi gül araştırması sürüyor. Çünkü mavi güller doğal olarak henüz bulunamadı veya yetiştirilemedi. Bu noktada sadece bir hayal olarak değerlendirilebilir. Mavi güller aslında mor ve lavantanın varyasyonları olarak varlar. En azından ışıkta neredeyse mavi gibi görünüyorlar. Ama birine mavi gül göndermek istemezsiniz muhtemelen. Çünkü elde edilemez sadece bir hayal anlamlarına geliyor mavi gül.

Siyah Güllerin Anlamı:


İlişkinin Sonu

 Siyah güller var olmasa da koyu kırmızı güller siyah gibi görünebilir. Birine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin öldüğü anlamına gelir. Bununla birlikte bazıları siyah gülün yeniden doğuşu ve yeni bir başlangıcı sembolize ettiğini söylemekte. Eğer bu siyah güller ilginizi çekiyorsa veya sevdiğinizin bu güllerden etkileneceğini düşünüyorsanız gizemli ve güzel Black Magic’i seçin.

Bu konudan çıkardığımız sonuç,
Artık çiçeklerin renkli dilleri hakkında biraz bir şeyler biliyorsunuz. İster kırmızı gülün tutkusunu hissediyor olun, ister turuncu rengi gülün arzusunu, bu yüzyılların iletişim metodunu kullanmak karşınızdakini kesinlikle mutlu edecektir. Gül buketlerinize bir kart yerleştirerek anlamı daha da derinleştirip güzelleştirmek sizin elinizde. İster tek bir yaprağı olsun ister kocaman bir buket olsun o kişi bir an durup, onların kokusunu içine çekecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Oktay Sinanoğlu Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Kına Nedir? Kınanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Bionluk Nedir? Nasıl Çalışır?